CLOG-KURS

Clog-kurs


Nu har du möjlighet att utveckla dina klätterfärdigheter ytterligare genom att delta i vår Colg-kurs!


Cloging är en teknik där du kan säkra dig själv på topprep och klättra självständigt utan att någon annan behöver vara med och säkra dig. Cloging som metod används dels av de som har svårt att hitta lediga klätterkompisar men även av de som vill jobba in (projekta) svårare leder utan att trötta ut en säkringsman.

Under kursen kommer du att få lära dig tips och trix för att sätta upp ditt eget clog-rep, och vad man ska tänka på när man väljer led att clogga på. Vi går också igenom olika metoder som man kan använda så att du efter kursen ska känna dig trygg att clogga på egen hand.

Kursen vänder sig till dig som redan är van vid att klättra ute och har en del erfarenhet av att sätta upp topprep. Det är bra om du har erfarenhet med att sätta naturliga säkringar, men det är inte ett måste. Vi kommer framförallt rigga i träd under kursen.


Du kan låna den utrustning som behövs, men det är bra om man har med egen sele, skor och grigri. Ta gärna med repskydd, 120 slinga, microtraxtion, jumar och statiskt rep (40-60m) om du har.

Kursen hålls i Bohuslän, där det finns massvis av bra möjligheter att clogga och projekta på svåra leder! Missa inte chansen att utveckla dina klätterfärdigheter med oss!


TID: 1 HELDAG

FÖRKUNSKAP: GRÖNT KORT OCH VAN ATT ANVÄNDA GRIGRI
UTRUSTNING: SELE, SKOR, HJÄLM, GRIGRI 
PRIS: 1500 KR

Planerade kurser 2024:


8 juli

Vi sätter gärna upp fler kursen på efterfrågan.