TJEJHELG

Tjejhelg!


Planen är att köra tjejhelger även i år! Hör gärna av dig med en intresseanmälan om du är intresserad. Mer info kommer snart!


Info om förra årets upplägg:

Är du sugen på att hänga med ett gäng klättersugna tjejer en helg i maj? Klättersporten är trots allt ganska mansdominerad och ibland kan det vara inspirerande att få träffa andra likasinnade tjejer att klättra tillsammans med.
I år har vi satt ihop ett nytt koncept med klättring, workshops, yoga, mat och socialt häng, och vi kommer köra två upplager av detta i maj. Av tjejer - för tjejer!

 

Vi bor i ett hus tillsammans där vi lagar gemensamma middagar, får tid att umgås och lära känna varandra samt utveckla våra kunskaper inom vår favoritsport. Det blir frukostbuffé där man samtidigt gör iordning sin matsäck för dagen ute. När vi kommer tillbaka från klippan blir det ”Afterclimb” och lite olika upplägg med yoga och workshops innan dagen avslutas med gemensam middag. Vi hjälps åt i köket med matlagning och diskning.  

 

Under helgen kommer vi att fokusera en hel del på den mentala aspekten inom klättring. Det blir diskussioner, mentala övningar och fallträning för de som känner sig manade till att testa sina egena säkringar. Vi kommer också att ta oss tid att utveckla klättertekniken, allt från fotarbete till jam-teknik och generel rörelseteknik. Du behöver inte kunna klättra trad, men du bör kunna säkra. Upplägget är flexibelt - vi vill anpassa oss efter nivå och önskan från er som blir med!


Planen är att starta helgen med gemensam middag fredag ca kl 19.30, men droppa gärna in på Lodgen mellan kl 17-19. På söndagen planerar vi att runda av vid 16-tiden. Inga transporter ingår i eventet, men vi försöker samköra med de bilar vi har.

 

Helgen riktar sig till dig som har klättrat en del innan men är sugen på att utvecklas mer både mentalt och fysiskt. Självklart är det viktigaste att ha en toppenhelg tillsammans!

Karin är ingenjören som tröttnade på kontorslivet, sa upp sig och valde klättringen istället. Hon har klättrat i över tio år och jobbat som klätterinstruktör i drygt fem. Hon älskar klättring och håller på med allt från sport och trad till storvägg, is och alpinklättring. I sex år bodde hon i Nordnorge och har klättrat och jobbat mycket i Lofoten, men har de senaste åren spenderat våren och försommaren i Bohuslän. Nuförtiden bor hon här nere undersommarhalvåret för att klättra, och dela med sig av sin passion för klättringen.


Instagram: @karinsfjelliv


TID: 2,5 dagar, fredag kl 19.30 till söndg kl 16. 

FÖRKUNSKAP: Grönt kort eller motsvarande kunskap.

UTRUSTNING:
Egen sele, klätterskor och hjälm.


PRIS: Mer info kommer


Minimum 3 deltagare för att eventet ska bli av.

Planerade tillfällen 2024: