TJEJHELG

TJEJHELG

3-5 maj FULLBOKAD
19-21 juli FULLBOKAD

I år kör vi en ny upplaga av förra årets succé! Är du sugen på att hänga med?

TID: 2,5 dagar, fredag kl 19.00 till söndg ca kl 16. 

FÖRKUNSKAP: Grönt kort eller motsvarande kunskap.

UTRUSTNING:
 All utrustning kan lånas, men ta gärna med egen om du har.


PRIS: 5 200kr


VAD INGÅR: 

-Boende i delat rum

-Mat för hela helgen

-Klätterinstruktör


Minimum 3 deltagare för att eventet ska bli av.

Klättersporten är trots allt ganska mansdominerad och ibland kan det vara inspirerande att få träffa andra likasinnade tjejer att klättra tillsammans med.
Det blir en helg full av klättring, tekniktips, mentalträning, god mat och socialt häng. 

 

Helgen är för tjejer/kvinnor, oavsett ålder och klätternivå. Vi kommer under helgen att fokusera en hel del på klätterteknik specifikt för utomhusklättring, allt från hörnklättring och fotarbete till jam-teknik i olika sprickor. Vi kommer också att ta oss tid för den mentala biten i klättringen, där det blir diskussioner och övningar, och vi kan dela erfarenheter med varandra.


Alla kommer att få möjlighet att utvecklas från sin egen nivå. Förra året blev detta riktigt bra, där några fick utmana sig själva på svårare leder, några fick testa att leda sina första tradleder och andra fick följa som andreman för första gången. I anmälningsformuläret skriver ni lite om eran nivå och eventuella önskemål. Tanken är att vi är flexibla och kan anpassa upplägget efter deltagarna som kommer, och att vi har gott om utrymme för att lära oss av varandra. 


Planen är att starta helgen med gemensam middag fredag ca kl 19.30, men ni är välkomna att dyka upp mellan kl 17-19. På söndagen planerar vi att runda av vid 16-tiden. Eventuellt tar vi oss tid till ett dopp i havet under helgen, så packa badkläder! Inga transporter ingår i eventet, men vi försöker samköra med de bilar vi har.

BOENDE OCH MAT

Under helgen i maj bor vi tillsammans på Röe Gård, mitt i centrum av klättermeckat Bohuslän. Därifrån har vi gångavstång både till Galgeberget, en av Bohusläns populäraste klätterklippor, och ner till havet. Det är ett stort och rymligt hus, med matsal, biljardrum och härlig veranda i perfekt västläge. 


Sängplatserna är fördelade i 5 rum, där de flesta är två i varje rum. Två av rummen har breda dubbelsängar. Om kursen är fullbokad kommer några att behöva dela dubbelsäng, så säg gärna till innan om du kan tänka dig det.


Här lagar vi gemensamma middagar och får tid att umgås och lära känna varandra. Det blir frukostbuffé där man samtidigt gör iordning sin matsäck för dagen ute. När vi kommer tillbaka från klippan blir det afterclimb, eventuellt yoga, och socialt häng, innan dagen avslutas med gemensam middag. Vi hjälps åt i köket med matlagning och diskning. All mat och dryck under helgen är inkluderad, förutom alkoholhaltig dryck. Om man vill ha öl eller vin till maten, kan man om man vill ta med sig. 

Karin Eknor

INSTRUKTÖR

Karin är ingenjören som tröttnade på kontorslivet, sa upp sig och valde klättringen istället. Hon har klättrat i över tio år och jobbat som klätterinstruktör i drygt fem. Hon älskar klättring och håller på med allt från sport och trad till storvägg, is och alpinklättring.


I sex år bodde hon i Nordnorge och har klättrat och jobbat mycket i Lofoten, men har de senaste åren spenderat våren och försommaren i Bohuslän. Nuförtiden bor hon här nere undersommarhalvåret för att klättra, och dela med sig av sin passion för klättringen.


Instagram: @karinsfjelliv