KLÄTTERRESA TILL ITALIEN

FINALE

4-11 november

DATUM: 4-11 NOVEMBER


PRIS: 10 900 KR/PERS


INKLUDERAT I PRISET:

  • BOENDE 7 NÄTTER
  • HYRBIL 7 DAGAR*
  • FRUKOST, SNACKS OCH LUNCHPAKET VARJE DAG
  • 3 MIDDAGAR SOM VI LAGAR TILLSAMMANS I HUSET
  • 5 DAGAR** MED KLÄTTRING OCH COACHNING
  • MENTALTRÄNING
  • STRETCH/YOGAPASS


INTE INKLUDERAT:

  • TÅG/FLYGBILJETT
  • 4 MIDDAGAR UTE I FINALE
  • EVTUELL ALKOHOLHALTIG DRYCK


FÖRKUNSKAPSKRAV:

GRÖNT OCH RÖTT KORT, ELLER MOTSVARANDE KUNSKAP.


*Transport från flygplatsen i Genua, samt till och från klipporna. Om man vill flyga till en annan flygplats så kan det evt vara möjligt, men då blir det en extra kostnad. 

**förhoppningsvis 5 dagar, om vädret tillåter.


Minimum 8 deltagare.


I November, när hösten oftast är ganska grå och blöt, kanske det kunde vara härligt med en vecka av sol och varm kalksten? Åk med oss på klätterresa till Finale i norra Italien! Utveckla din klättring, både mentalt och tekniskt, och slappna av med god mat och trevliga kvällar tillsammans med andra klättrare.


På den här resan bor vi tillsammans i ett hus, i bergen ovanför Finale Ligure, nära till klättringen. Läs mer om boendet längre ner. På dagarna kör vi gemensamt till klipporna där vi klättrar tillsammans.


Har du inte klättrat ute förut? Inga problem! Vi går igenom det du behöver kunna för att klättra sport ute. Allt från hur man rensar ett ankare till hur man kommer ner om man inte klarar leden. Det finns många knep med klippstick och dogging-tekniker. 


Under resan är vi två instruktörer, vilket ger oss möjligheten att dela upp gruppen efter nivå och fokusområde. Vi erbjuder teknikträning och mental coachning, både för onsight och red point (projekt) klättring. Under veckan har du möjlighet att välja om du vill besöka flera olika klippor eller återkomma till ett projekt. Vi kommer bl.a. lära oss knep för hur man projekterar en led, och även fokusera en del på den mentala biten i klättringen. Du kommer kunna få coachning och teknik- och taktik-tips, och för de som vill kör vi också fallträning. Vi klättrar tillsammans varje dag och du kan fråga om tips och råd om det är något speciellt du funderar på eller vill lära dig. Under veckan kommer vi också ha lättare uppvärmning och stretch/yoga tillsammans, dessa hålls utifrån tillgänglig yta och väder.


Den här resan passar alla nivåer då klipporna har ett stort utbud av leder i alla grader!


En dag tar vi vila från klättringen. Då kan man välja att bli med på en gemensam hike i bergen, åka och bada, eller ta en egen dag och göra vad man vill. Finale Ligure har många vackra stigar för hike, trailrunning och cykling, och det finns många stränder utmed kusten.


Frukost, lunch och tre middagar ingår i resan och inhandlas av oss. Självklart får ni gärna komma med inspel och önskemål. Indelade i grupper hjälps vi sedan åt att tillaga maten och ta hand om disken. Under frukosten packar var och en med sig det de vill ha till lunch ute vid klipporna. Planen är att äta ute på restaurang fyra  av kvällarna, men självklart finns huset tillgängligt om man hellre vill laga egen middag där.Bilder från tidigare resor

Instruktörer på resan

Karin och Daniela är de två instruktörer som kommer vara med på resan

Karin Eknor
Älskar klättring och har i över 10 år hållt på med allt från sport och trad till storvägg, is och alpinklättring. Hon är auktoriuserad klippklätterinstruktör i både Norge och Sverige och har jobbat heltid med klättring och skidåkning sen 2017.I sex års tid bodde hon i Nordnorge med Lofoten som hemmaplan. De senaste åren har hon spenderat våren och sommaren i Bohuslän och i somras öppnade hon sitt alldeles egna Karintorp Klätterlodge, där hon hostar klättrare och även arrangerade Vertikalmaran tillsammans med Daniela. Förra året anordnade Karin en liknande klätterresa till Siurana som var väldigt uppskattad av deltagarna!

Daniela Ebler

Älskar alla discipliner inom klättringen, men sportklättring ligger närmast om hjärtat. Daniela är utbildad sportinstruktör, elittränare och mental coach med fokus på klättring, och har jobbat som instruktör sedan 2006. Daniela har arbetat med klättrare i alla åldrar och på alla nivåer och bl.a. coachat elitjuniorerna hos Solna KK. Hon har dessutom själv tävlat på hög nivå i bl.a. VM och Europacuper och har 2 SM-guld i bouldering. Vår, sommar spenderas i Bohuslän och sedan beger hon sig söderut. Hon har i snart 8 års tid arrangerat klätterresor till olika destinationer i Europa och ser fram emot att anordna många mer!BOENDET


Vi kommer att bo tillsammans i en stor lägenhet, i ett historiskt hus från 1800-talet. Boendet har fem sovrum med dubbelsäng, ett enkelrum och ett rum med två våningssängar. Sängplatserna kommer delas upp på bästa sätt, och vi hoppas att det går att ta isär några av dubbelsängarna, eller att några av er är okej med att dela en stor dubbelsäng. Kanske om ni känner varandra sen innan. 


Underbar lantlig tystnad, en bit bort från de galna sommarmassorna, men nära till klättringen och havet. 8 minuter till ett av de stora cragen, och 13 minuter från havet nere vid Finale. Här är lite bilder på boendet. Information om paketreselagen

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

 

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Vertikalverket AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

 

Dessutom har företaget Vertikalverket AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

 

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302